Βάμμα SALVA

 

1324033789Βάμμα SALVA:  
Υλικά: 100gr. πρόπολης, 1 λίτρο αλκοολούχο ποτό (π.χ. καλό τσίπουρο).

Θα ξεκινήσουμε με το βάμα, που μπορεί να κάνει ο καθέναs στο σπίτι του, αφού επισημάνουμε ότι μερικά άτομα είναι αλλεργικά στην πρόπολη, γι αυτό το λόγο οι πρώτεs χρήσειs να γίνονται με προσοχή.

Τρόπος παρασκευής: Εάν η πρόπολη είναι σε κόκκους, όπως βγαίνει από τη σίτα συλλογής, τη χρησιμοποιούμε ως έχει. Εάν είναι μπάλα, τη βάζουμε στην κατάψυξη και στη συνέχεια την τρίβουμε μ’ ένα τρίφτη τυριού.

Τη βάζουμε σ’ ένα μπουκάλι 1 1/2 λίτρου περιεκτικότητας και προσθέτουμε το αλκοολούχο ποτό. Ο λόγος που χρησιμοποιούμε μεγαλύτερο μπουκάλι απ’ το περιεχόμενο, είναι γιατί πρέπει να υπάρχει κενό για να γίνεται καλά η ανακίνηση του διαλύματος καθημερινά για τρείς μήνες.

Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, μπορούμε να παίρνουμε σ’ ένα μικρό φιαλίδιο, για χρήση μετά από μια καλή ανακίνηση κι αφού περάσουν δυο λεπτά γυρίζοντας σιγά- σιγά το μπουκάλι, για να μην πάρουμε την αδιάλυτη ύλη.

Όσο δεν χρειαζόμαστε, το αφήνουμε και συνεχίζουμε την ανακίνηση όταν το θυμόμαστε, διότι με το χρόνο το βάμμα γίνεται πιο πλούσιο.